Učešće na konferenciji „CYBER SECURITY - Kako se suociti sa novim izazovima u poslovnom i finansijskom sektoru“ cover image

Učešće na konferenciji „CYBER SECURITY - Kako se suociti sa novim izazovima u poslovnom i finansijskom sektoru“

• November 9, 2018

U okviru konferencije organizovan je panel posvećen kibernetičkoj bezbednosti u telekomunikacionom sektoru i izazovima sa kojima se ova industrija suočava na svakodnevnom nivou. Učesnici su naglasili da je problem bezbednosti informacionih sistema prisutan svuda oko nas, od naših privatnih života, pametnih kuća, preko sporta, bezbednosnih sektora pa sve do svemirskih letelelica.

U ovom panelu, koji je moderirao Srđan Radosavljević iz kompanije Kaspersky Lab, učestvovali su Slaviša Karanfilovic, menadžer za informacionu bezbednost u Telenor-u Srbija, Marko Jović, šef generalnih poslova kompanije VIP Mobile i Sergej Petković Santos Carvalho COO u Orion Telekomu i direktor Nova Defense.

Na panelu se razgovaralo o primeni Zakona o informacionoj bezbednosti, formiranju nacionalnog CERT-a pri RATEL-u, koji je zadužen za prijavu sigurnosnih incidenata u telekomunikacionom sektoru, i da li pravna regulativa pruža dovoljan okvir za zaštitu od sajber napada. Učesnici panela su govorili i o kibernetičkim napadima sa kojim se suočavaju na svakodnevnom nivou i problemom nedostatka stručnjaka za ovu oblast.

Konferenciju je organizovala Konfindustrija Srbija, uz pokroviteljstvo Ambasade Italije i Grada Beograda.